Näsumaviksleden - "en tropisk känsla"

Adress: Näsum Datum: Tisdag 20 nov 2018 - lördag 1 dec 2018 Visa karta

Adress: Näsum

Leden ger en varm sommardag, genom sin täta och fuktiga vegetation och kunskapen om det klimat dinosaurierna levde i för 80 miljoner år sedan, en tropisk känsla.

Näsumaviksleden är utvald som en del av Europas största internationella vandringsevenemang Eurorando 2016. http://www.eurorando2016.com/sv

Denna led är lämpad för vandring.

Näsumaviksleden är en cirka 3,5 kilometer lång vandringsled. Du följer
vita markeringar runt Näsumaviken – till stor del på spänger i vattenfyllt kärrområde. Runt Näsumaviken finns en mycket intressant flora och fauna.

På leden finns flera rastplatser (bland annat på trädäck mitt i kärrområdet), utsiktstorn, grillplatser, badmöjligheter, men också möjlighet att skåda fåglar.

Närmaste logimöjligheter är antingen Humletorkan- eller Barnakälla vandrarhem, båda inom några kilometers avstånd från leden. Leden ligger i ett område – Åsen – som är mycket rikt på fossilfyndigheter från Bromölla kommuns 80 miljoner år gamla fossilhistoria. I området har man också hittat världens äldsta fossilblomma.

Besöksmål längs vägen: Pisleö, Rastplats Banvallen

Svårighetsgrad: blå. Leden går på spänger, mindre grusvägar, en kortare del i skogsparti. En del av leden är rullstolsanpassad.
Lätt till svår. (Grön - blå - röd -svart)

Visa mer

Tillfällen

Datum    
20 Nov
Tisdag 20 nov 2018
21 Nov
Onsdag 21 nov 2018
22 Nov
Torsdag 22 nov 2018
23 Nov
Fredag 23 nov 2018